foto van manon

Projecten

pen en druppel inkt

Vertalen, teksten schrijven en copywriting

Na vele jaren zelf verhalen te hebben geschreven en steeds heel veel te hebben gelezen (vooral in Frans en het Nederlands, soms ook in het Engels), ben ik nu op zoek naar vertaalopdrachten. Uit het Frans in het Nederlands heeft voorrang, Frans-Nederlands kan ook, hoewel de klant de tekst voor de zekerheid zal moeten lezen/corrigeren. Vertalingen Engels-Nederlands kunnen ook, maar zullen meer tijd vragen.

Ik beperk me echter niet tot vertalen. Ik wil ook graag redactiewerk en copywriting doen.

En aangezien ik goede kennis heb van HTML, vormt het geen probleem om webpagina's te vertalen/schrijven.

 

Het vergt een liefdevolle aandacht om een tekst in het Nederlands weer te geven. Ik beschik over een ruime belangstelling, maar om een degelijke non-fictietekst te brengen/vertalen is het vaak nodig om me nog meer te verdiepen in de kennis die ik heb over bepaalde onderwerpen. Dat boeit me enorm.

Soms is er heel wat fantasie nodig om mooie beeldspraak te vertalen/te verzinnen. Soms kan het grappig worden, als je woordspelingen uit een andere taal gevat wil vertalen in het Nederlands, of als je een boodschap op een originele manier aan het publiek wil overbrengen.

Vertalen, schrijven, communiceren... het is een prettige wereld vol ontdekkingen.

 

 

camping martinatuur deel twee?

Martinatuur 2

Lange tijd werd een vervolg aangekondigd op ‘Camping Martinatuur’. Ongeveer de helft van dit tweede deel is al geschreven, een scenario (dat eventueel nog wat kan veranderen) bestaat al tot en met het einde.
Helaas voor de vele vrienden die me erom vroegen, heb ik nooit de tijd gehad om deel twee af te werken. Een boek schrijven, daarna zelf de redactie en promotie ervan doen, vraagt ontzettend veel inzet.

Zo zit deel twee dus nog altijd in een onafgewerkte fase. De mappen ervan blijven me elke dag aankijken met een vreemd soort tevredenheid omdat ze bestaan. De creativiteit om deel twee te schrijven is er geweest, de mogelijkheid om het verhaal tot het einde toe af te werken, behoort nog altijd tot een van de vele mogelijkheden die het bestaan kent.

Uiteraard blijven daarnaast nieuwe kortverhalen, columns, enz. eveneens tot de mogelijkheden van het bestaan behoren.

boot varend op inkt