foto van manon

Links

Mauranne

De webpagina van Mauranne

  

  

Yogastudioperpleks

Yogastudioperpleks, gesitueerd in Leuven, wil de technieken van de hatha yoga zo accuraat mogelijk doorgeven. Naast fysieke yoga vinden er ook Filosofische Kafees plaats, en andere cursussen (ademhaling, relaxatie,...)

  

  

Naakt gaan en alleen

'Naakt gaan en alleen' is een boek van 130 pagina's, geschreven door Kaisan (pseudoniem voor Mauranne). Het boek is een poëtisch en humoristisch verhalend verslag van een levende omzwerving doorheen dat wat zichzelf niet kan ontkennen: aanwezig zijn, beseffen te bestaan, aandacht. Als je de link volgt, kom je op een pagina met boeken. Even scrollen en je bent bij 'Naakt gaan en alleen.'

  

  

Filosofie

The Teachings of J. Krishnamurti

Jiddu Krishnamurti was een niet-academische filosoof gedurende de vorige eeuw.

Hier vind je teksten, video's en alle mogelijke andere info.

Filosofie Metzinger

Metzinger is hoogleraar theoretische filosofie aan de universiteit van Mainz. In het Nederlands is het boek 'De egotunnel' (De Arbeiderspers) nog verkrijgbaar als e-book.

Open Mind

Deze website is een gratis verzameling van 39 verhandelingen en evenveel commentaren en antwoorden, geschreven door The Mind Group. Deze verhandelingen brengen verschillende benaderingen, die elkaar kruisen, over grensverleggend onderzoek in filosofie en cognitieve wetenschappen. The Mind Group is een onafhankelijke, internationale vereniging van onderzoekers die Metzinger opgericht heeft in 2003.

  

 

Lezen en schrijven

Goodreads

Internationale website boordevol reviews van allerhande boeken.

Iedereen Leest

Belgische website met reviews in het Nederlands, meestal geschreven door Vlamingen. Iedereen Leest heeft ook een Facebook pagina.

Het Schrijversweb

Eenvoudige website zonder reclame met een rustige look, waar men eigen teksten kan plaatsen.

 

 

Holebis en transgenders

Çavaria

Vereniging voor holebi's en transgenders in Vlaanderen.

Transgender infopunt

Website voor iedereen met vragen over het transgender-thema.

Anders-Gewoon

Contactgroep in Hasselt voor transgenders en iedereen die interesse heeft in dit thema, met een uitgebreide website.

  

  

Naturisme

Athena Naturisme

Belgische naturismevereniging

  

  

Sociale media

Ello

Internationale alternatieve sociaal netwerksite opgezet door 'hipsters-artiesten-idealisten', oorspronkelijk vooral afkomstig uit de wereld van fotografie, mode, beeldende kunsten. Ello werkt zonder reclame en zonder de algoritmes van Facebook. Er zijn allerlei talen te vinden, maar de voertaal is Engels. Er is ook een Franstalige community.

 

manon wandelthond maya temidden van bloemen